martes, 4 de julio de 2023

MATA HARI

 

MATA HARI

 

El 15 d’octubre de 1917, a Vincennes (França) acusada d’espionatge, fou afusellada la ballarina i famosa amant de homes poderosos, Mata Hari. Nascuda el 7 d’agost del 1876 a Leeuwarden (Holanda) amb el nom de Margaretha Geertruida Zelle. La prematura mort de sa mare no li afecta la infància, ja que son pare la va cuidar d’una manera exemplar envoltada d’amor i benestar.

Als 18 anys va contraure matrimoni amb un militar que va conèixer per correspondència, molt mes gran que ella, que havia confessat que els uniformes eren la seva perdició.

Durant la seva estància a la illa de Java (Indonesia) el seu fill fou enverinat per un criat, aquest fet va ser devastador per el seu marit que s’entregà a una vida de vici i enfonsat en l’alcohol va  abandonar poc a poc la vida conjugal. Margaretha aleshores va començar a tenir relacions extramatrimonials aprenent sofisticades tècniques sexuals orientals.

De volta a Europa, ja separada i a causa dels  problemes econòmics  que parcialment els anava solucionant com a ballarina d’estriptease, tot un succés a la ciutat de Paris. Es feu passar per una princesa de Java per contactar amb les altes esferes del poder de la ciutat, arribant a ser la cortesana mes sol·licitada d’Europa. Per les seves trobades amb polítics alemanys, al 1917 fou acusada d’espionatge i d’entregar informació sobre les tropes franceses, processada en un judici vergonyós fou condemnada a mort.

El 17 d’octubre fou posada al davant de 12 soldats per afusellar-la  que tal era la importància i dimensió d’aquesta dona per els soldats que li varen disparar a curta distancia, amb els nervis, nomes 4 d’ells van encertar-li al cos i un d’aquest quatre li va travessar el cor.

El seu cos no fou enterrat, es va portar a la facultat de medicina a excepció del seu cap que fou embalsamat i traslladada al Museu de Criminals de França, fins que fou robada en 1958.  

        

No hay comentarios:

Publicar un comentario