martes, 23 de noviembre de 2021

LES NOVES SET MERAVELLES DEL MON

 

LAS SET NOVES MERAVELLES DEL MON

 

Bernard Weber inspirat per les set meravelles del mon antic, al setembre de l’any 1999 va donar a conèixer el projecte d’aquest concurs que inicialment tenia 177 monuments arreu del mon, xifra que es va anar reduint fins que el dia 7 de juliol del 2007, es va donar a conèixer les guanyadores del concurs a l’Estádio de la Luz de Lisboa ( Portugal).

La decisió es va fer per votació popular i tothom que hi va participar mitjançant correu electrònic o be per un telèfon de pagament.

Aquest sistema per elegir un guanyador va estar molt criticat ja que el vot per telèfon no era del tot objectiu, perquè els habitants dels països participants votaven per la meravella local. Fet que la UNESCO entre altres va denunciar la mercantilització del  concurs.

La Gran Piràmide de Gizeh va estar candidata honorifica ja que es l’única meravella del mon antic que encara es conserva les altres totes ha desaparegut.

Les seleccionades foren:

1 – La Gran Muralla Xinesa ( Xina)

2 – La ciutat de Petra (Jordània)

3 – El Crist Redentor (Brasil)

4 – Machu Picchu (Perú)

5 – Chichen Itzá ( Mèxic)

6 – El Colosseu de Roma (Itàlia)

7 – El Taj Mahal (Índia)

Entre les candidates no seleccionades hi troben:

El Castell de Neuschwanstein (Alemanya), l’Acròpolis d’Atenes (Grècia), l’Alhambra de Granada (Espanya), la Torre Eiffel ( França), la Estàtua de la Llibertat ( Estats Units), Stonehenge (Regne Unit), els Moais de l’Illa de Pasqua (Xile) o L’Opera de Sidney ( Austràlia).

L’UNESCO va declarar que no avalava aquesta campanya totalment mediàtica i a títol personal de l’organitzador, afirmava també que la votació no era universal ja que deixava fora a tota la gent que no tenien accés a internet o als telèfons de pagament, alguns pensaven que era un projecte amb finalitat econòmica ja que s’havia de pagar per votar en aquest sentit Bernard Weber va afirmar que tots els suposats beneficis anirien per la restauració de monuments.

 

      

1 comentario:

  1. que se haya seleccionado el Cristo de Brasil y no la Acrópolis de Atenas o la Alhambra de Granada dice mucho de los que han hecho esta clasificación.

    ResponderEliminar